III Laz 14 – Zagreb

+(385)-98-568-752

Uvjeti poslovanja

OPČE ODREDBE

Obrt za popravak  i izradu nakita „Žukina“

3.Laz 14,10040 Zagreb

Vl.Darko Žukina

OIB:77793491177

Email:zukinanakit@gmail.com

Mob:098/568-752

 

UVIJETI KUPNJE

Uvijeti kupnje definiraju postupak naručivanja,plaćanja,isporuke i povrata(reklamacije) proizvoda ponuđenih u web trgovini.Isporučitelj proizvoda je Obrt za popravak i izradu nakita „Žukina“.

Kupac je svaki posjetitelj  internetske trgovine koji odabere barem jedan proizvod,naruči i plati i time sklopi Ugovor sklopljen na daljinu.

Korištenjem web stranice i internet  trgovine www.zukina-nakit.hr prihvačate sve dolje navedene uvijete korištenja i time potvrđujete da ste iste pročitali i u potpunosti razumjeli.

Ako se iz nekog razloga ne slažete sa uvjetima korištenja ove web trgovine,molimo Vas da se s istom i ne koristite.

Uvijeti poslovanja  internet  trgovine www.zukina-nakit.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N.41/14;110/015),glava III.-Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu,te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43.ZZP.

Narudžbpm proizvoda Kupac potvrđuje prihvačanje uvijeta poslovanja.

Prihvačanjemopčih uvijeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni,da je isti poslovno sposoban,te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda na ovoj internet  trgovini.

Obrt za popravak i izradu nakita „Žukina“ putem internet trgovine omogučuje kupnju cjelokupnog asortimana proizvoda koji se nalazi u web ponudi.

Proizvodi su opisani i predstavljeni na istinit i detaljan način.Boja i izgled proivoda može malo odstupati od izgleda na fotografiji u ponudi web trgovine ,zbog načina i obrade fotografije,vrste i rasvete monitora ili uređaja na kojem se gleda proizvod.

Cijene su izražene u kunama (HRK)

Obrt za popravak i izradu nakita „Žukina“ nije u sutavu PDV-a,i prema čl.90 stavak 2. Zakona o PDV-u,PDV nije obračunat.

Zaključno sa kupnjom,vrijedi cijena na dan narudžbe,odnosno svi proizvodi bit če isporučeni po cijenama koje su vrijedile u tenutku narudžbe.

Obrt „Žukina“ zadržava pravo izmjene cijena artikala u ponudi,bez prethodne najave,te sniženja cijena i posebnih akcija.

Obrt „Žukina“ zadržava pravo na izmjenu ovih ujeta i pravila bez prethodne najave.

 

DOSTAVA PROIZVODA

Sav nakit koji se nalazi u web trgovini izrađuje se ručno,po narudžbi  kupca  i kao takav je unikat.

Ne postoje gotovi proizvodi na zalihama tj. Skladištu.

Stoga je rok dostave  proizvoda iz rubrika SREBRO,DRVO,BAKAR I OSTALO od 3-7radnih dana.

Rok dostave proizvoda iz rubrike ZLATO je 3-15 radnih dana.

Obrt „Žukina“ zadržava pravo da odgodi  dostavu narudžbe,ukoliko postoji problem  sa naplatom narudžbe,ili je kupac dao krive podatke o sebi i adresi dostave.

Obrt „Žukina“ ograđuje se zbog eventualnih pogrešaka  i kašnjenju u dostavi,Hrvatske Pošte.

 

NAČIN PLAČANJA

1.Plačanje gotovinom( pouzečem),prilikom preuzimanja pošiljke.

2.Avansnim plačanjem tj.uplatom putem uplatnice ili internetskim  bankarstvom na žiro račun obrta.

Na kraju narudžbe sustav će Vam generirati ponudu po kojoj plačate.Upute za plaćanje dobit ćete na email.

Plačanje vršite  avansno uplatom na žiro račun,ili gotovinom prilikom preuzimanja pošilke.

U polju poziv na broj upišite broj narudžbe.

U opisu plačanja također  koristite broj narudžbe.

Narudžba se procesuira kada je Vaša ulata vidljiva na našem žiro računu.

Nakon vidljive uplate Vašu narudžbu izrađujemo,pakiramo i šaljemo.

Račun za izvršenu kupovinu dostavit ćemo Vam u elektroničkom  obliku na Vaš email.

 

CIJENA DOSTAVE

Cijena dostave za sve proizvode  naplačuje se 30.00 kn.

 

Kupac je opbavezan prilikom preuzimanja pošiljke istu pregledati i vidljiva oštećenja prijaviti izravno dostavljaču,te odbiti primiti oštečenu pošiljku.

Potpisom dostavnice i primitkom računa registrirani korisnik potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled i da nema primjedbi na oštečenja na dostavnim pakiranjima.

Ukoliko kupac odbije primiti pošiljku zbog utvđenih oštećenja na transportnim pakiranjima,dužan je ispuniti odgovarajuči obrazac dostavne službe,te u roku do 7 radnih dana ,putem emaila obavijestiti  Obrt „Žukina“ da li želi ponovljenu dostavu proizvoda ili povrat novca.

Po primitku reklamirane pošiljke i odgovarajučeg obrasca Obrt „Žukina“ se obavezuje u rokovima propisnim za dostavu izvršii ponovljenu dostavu  proizvoda.

 

POVRAT PROIZVODA I NOVČANE UPLATE

Za povrat proizvoda kontaktirajte nas na email :zukinanakit@gmail.com

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 7 radnih dana.Da biste ostvarili pravo na jednostrani raskid ugovora morate nas obavijestiti,prije siteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom na email obrta zukinanakit@gmail.com putem obrasca za jednostrani raskid ugovora

Obrt „Žukina“ priznaje sve vrste reklamacije na tehničke i vizualne nedostatke proizvoda.

Rok za podnošenje reklamacije je 10 radnih dana od primitka pošiljke.Proizvod nesmije biti oštečen od strane kupca.Trošak dostave  povrata proizvoda snosi kupac.

Kupac je dužan  kupljeni proizvod poslati nazad prodavatelju na adresu:Obrt za popravak i izradu nakita „Žukina“ 3.Laz 14 ,10040 Zagreb.Poštu šaljite obavezno preporučeno sa potvrdom o slanju.

Prodavač je dužan izvršiti povrat novca najkasnije u roku od 7 radnih dana od primitka pošiljke.

Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode,prema članku10.Zakona o zaštiti potrošača ima pravo  prodavaću uputiti pisani prigovor na email zukinanakit@gmail.com ili na adresu Obrta „Žukina“ 3.Laz 14,10040 Zagreb

Molimo Vas da navedete puno ime i prezime i adresu,te opis proizvoda.

Na Vaš prigovor odgovorit čemo pismeno u roku od 7 dana od zaprimanja.

 

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača,na odnose između potrošaćai prodavatelja u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu,primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima(N.N 35/05,41/08,125/11,75/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

Kupac je obavezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka na proizvodu,bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak.Kao prodavač,ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodanog proizvoda koji se pokaže nakon proteka od dvije godine od prodane stvari.

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti mirnim putem,a u suprotnom nadležan je sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

Posebnom regulativom Europske unije od 15.2.2016. diljem cijele EU(neispravan proizvod,nemogučnost zamjene idr.) sporove vezane za online kupnju bit će moguče riješiti  putem ODR platforme.

To znači ako naiđete na na problem tijekom online kupovine unutar EU (neispravan proizvod, nemogučnost zamjene idr.) svoj prigovor možete na brz i jednostavan način podnjeti putem te platforme

https;//ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&Ing=HR

 

AUTORSKA PRAVA

Autorska prava su u cijelosti zadržana.Cijelokupni sadržaj i formati na web stranici www.zukina-nakit.hr su vlasništvo Obrta „Žukina“.

Sav sadržaj koji se nalazi na ovoj  web stranici ukoliko nije u osobne svrhe,ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje distribuirati trčim stranama.Autorska prava u bilo kojem skinutom materijalu nisu prenosiva na Vas ,u slučaju bilo kakvog skidanja ili kopiranja.Nije dozvoljeno reproducirati,objavljivati,distribuirati,pokazivati,modificirati,kreirati derivirani rad,prodavati ili sudjelovati u prodaji,ili eksportirati u ni jednom slučaju,u cijelini ili u dijelovima,bilo koji dio sadržaja sa stranice.

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Obavezujemo se pružati zaštitu o  osobnim podacima kupaca,na način da prikupljamo samo nužne podatke o kupcima koji su nam nužni za ispunjenje naših obaveza:informira kupce o načinu korištemja prikupljenih podataka,redovito daje kupcu mogučnost izbora o upotrebi njihovih podataka,uključujuči mogučnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci potrebni za obavljanje posla.Svi djelatnici Obrta „Žukina“ odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

KOLAČIĆI

Ova web-lokacija koristi kolačiće – male tekstualne datoteke koje se nalaze na vašem računalu kako bi web-lokacija pružila bolje korisničko iskustvo. Općenito, kolačići se koriste za spremanje korisničkih postavki i pohranjivanje informacija za elemente kao što je košarica za kupnju. Kolačići općenito postoje kako bi vaše iskustvo učinili boljim. Međutim, možda ćete htjeti onemogućiti kolačiće na ovoj web-lokaciji i drugima. Najučinkovitiji način za to je onemogućiti kolačiće u pregledniku. Predlažemo da pogledate odjeljak pomoći preglednika.